ScoaladeAntreprenoriat

Therme Bucuresti – o afacere noua, bazata pe un concept unic in Romania

alin popescu therme bucuresti

In mediul de afaceri international, este esential sa realizezi o cercetare amanuntita inainte de a te extinde pe o noua piata, pentru a te asigura ca vei avea succes. In urma unei analize a situatiei din Romania, cei de la compania A-HEAT GROUP AG, fondatorii „Therme Bucuresti”, au constatat urmatoarele lucruri:

  • Romania se numara printre tarile in care se munceste cel mai mult, cu 40 de ore de lucru pe saptamana, fata de media europeana de 39,7 ore
  • Romanii nu au multe optiuni de relaxare „insorita” – litoralul este supraaglomerat, iar vremea a devenit capricioasa in lunile de vara
  • Cea mai mare aglomerare urbana din Romania se afla intre nordul Bucurestiului, orasele Ploiesti si Pitesti, acolo unde se gaseste si o resursa naturala nepretuita: apa termala

Asadar, s-a ajuns la concluzia ca romanii ar fi incantati de ideea infiintarii unui centru wellness bazat pe ape termale si ca exista resursele necesare, motiv pentru care s-a luat decizia deschiderii unui astfel de complex in Bucuresti.

„Therme Bucuresti”, cel mai mare centru wellness, de relaxare si entertainment bazat pe ape termale din Europa, va fi inaugurat pe data de 14 ianuarie 2016.

Ce ofera complexul „Therme Bucuresti”?

Centrul wellness unic in Romania este situat in zona de nord a Bucurestiului si va fi deschis pe tot parcursul anului, incepand din luna ianuarie. Acesta are o suprafata totala de peste 250.000 de metri patrati in aer liber, suprafata interioara fiind de 30.000 de metri patrati. Complexul dispune de 4.000 de locuri, iar vizitatorii isi pot petrece timpul liber in bazinele alimentate exclusiv cu apa termala, provenita de la adancimea de 3.100 de metri. Apa are temperatura de 33 grade Celsius, in timp ce aerul isi pastreaza temperatura constanta de 29-30 grade Celsius, indiferent de anotimp.

„Therme Bucuresti” este gandit ca un loc relaxant, benefic pentru sanatate, unde poti veni singur, cu prietenii sau cu familia. Din acest motiv, complexul este impartit in 3 zone diferite: zona de relaxare, denumita The Palm, unde se afla o gradina cu palmieri, piscine cu aromaterapie si jacuzzi; zona de „rasfat” (Elysium), care cuprinde saune tematice si o piscina cu seleniu; zona dedicata familiilor cu copii, unde vizitatorii de toate varstele se pot distra pe toboganele indoor si in piscina cu valuri.

Mai mult decat atat, conform declaratiilor oficiale, Therme Bucuresti va include si cea mai mare gradina indoor si outdoor din Romania.

“Aici veti gasi […] peste 800.000 de plante si sute de specii de arbori. Vom avea la Therme Bucuresti cea mai mare plantatie de palmieri veritabili din Europa, cu aproape 500 de exemplare deja aclimatizate, dar si o atractie absolut unica: un exemplar din Copacul Vietii care se numara printre raritatile botanice ale momentului.”

In ce consta unicitatea acestui centru wellness?

Complexul este singurul de acest gen din Romania si cel mai mare din Europa, oferind servicii de lux la preturi accesibile., incepand de la 35 de lei pentru cateva ore petrecute in incinta „Therme Bucuresti”. Mai mult decat atat, centrul ofera standarde inalte atat din punct de vedere estetic, cat si in ceea ce priveste sanatatea si relaxarea.

„Therme Bucuresti” este al cincilea proiect dezvoltat dupa conceptul grupului german Wund, celelalte 4 proiecte de succes din Europa fiind Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald si Badewelt Sinsheim. Odata cu deschiderea complexului, Bucurestiul devine noua capitala termala a Europei.

Investitia initiala in acest proiect s-a ridicat la 29,64 milioane de euro.

Sursa foto: Alin Popescu

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION