ScoaladeAntreprenoriat

Scurt ghid despre cum sa-ti deschizi o afacere online

online

Daca scopul tau este sa deschizi un mic business online care sa iti aduca venituri suplimentare fata de salariul pe care il primesti, ar fi util sa citesti urmatoarele randuri. Am selectat special pentru tine cateva sfaturi care, speram noi, te vor ajuta pe viitor.

Concentreaza-te pe ce e important

Fiind la inceput de drum nu trebuie sa iti bati capul prea tare, doar da drumul la afacere (uneori cel mai greu este sa gasim in interiorul nostru puterea de a demara o afacere), asadar nu te descuraja din cauza unor detalii care nu conteaza.

Investeste in educatie

Indiferent ce fel de business online vrei sa incepi, fie ca e vorba de blogging, vanzari pe internet, marketing afiliat sau altceva, este bine de stiut ca exista o multime de oameni care au facut asta inainte. De aceea iti recomandam sa cercetezi tot ce au scris oamenii despre afacerea pe care vrei sa o pornesti, sa cunosti toate slabiciunile, astfel incat sa nu mai repeti si tu aceeasi greseala ca ei.

Ca regula generala, indiferent de ce abilitati vrei sa inveti sau ce afacere doresti sa incepi, este bine sa pornesti prin a invata marketing, fie ca este vorba despre marketing online sau offline. Odata invatat, il poti folosi oriunde.

Cere ajutor

Nu fi timid in a cere ajutor. Nu trebuie sa lasi timiditatea sau orgoliul sa stea intre tine si calea ta catre succes. Te vei lovi de respingeri, multi oameni nu iti vor raspunde la email-uri, apeluri telefonice, dar important este sa fii perseverent. Daca vrei sa trimiti email-uri este important ca acestea sa fie foarte scurte si succinte, maxim 5 propozitii.

Nu renunta la job-ul de zi cu zi

Cel putin nu la inceput, pana nu esti sigur ca ai succes si te poti intretine pe tine si familia ta. Chiar daca auzi multe povesti despre oameni care au renuntat la job inainte de a deschide o afacere si care acum o duc foarte bine, ei bine, sa stii ca sunt mult mai multi care nu au reusit. Despre acestia nu se scrie tocmai din acest motiv. Asadar, incearca sa ramai cu picioarele pe pamant si nu renunta la job-ul tau inainte de a fi sigur ca noul business are succes.

Ia legatura cu cei din comunitate

Indiferent de domeniul in care ai ales sa activezi, trebuie sa fie si o comunitate pe internet. Luand legatura cu ei afli informatii pretioase si iti faci prieteni din acelasi domeniu in care activezi, iar pe viitor puteti colabora.

Sursa foto: chaivit chana / Shutterstock.com

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION