ScoaladeAntreprenoriat

Povestea a trei antreprenori de succes in domeniul IT

mavenhut

Pentru a deveni antreprenor iti trebuie mult curaj. Trebuie sa lasi deoparte multe lucruri, cum ar fi timpul liber, o seara de iesit cu prietenii in weekend sau un program de lucru standard. Dar la final te asteapta multumirea ca esti propriul sef, ca ai un business al tau si o situatie materiala peste medie. 

O astfel de poveste este si cea a celor trei persoane care au infiintat MavenHut, companie care a incheiat la inceputul verii o tranzactie cu compania americana de media interactiva RockYou, operatorul uneia dintre cele mai mari platforme de publicitate video folosita in cadrul jocurilor.

Cristi Badea, Elvis Apostol si Bobby Voicu, caci despre ei este vorba, au infiintat compania in anul 2012 si tot atunci a fost dezvoltat si primul joc, Solitaire Arena. Cei trei au aplicat la un accelerator de start-up-uri din Dublin unde au si primit finantare, stand 3 luni in acest oras. In acelasi an, au negociat o investitie de peste 500.000 euro din partea fondului de investitii SOSVentures, acestia intrand pe lista actionarilor cu un pachet minoritar.

Pentru jocul Solitaire Arena, anul 2013 a insemnat atingerea pragului de un milion de utilizatori. Cei trei au experimentat si cu alte titluri, dar si-au dat seama curand ca trebuie sa fie focusati doar pe jocul Solitaire Arena. Si nu a fost o decizie neinspirata, veniturile crescand pana la sfarsitul lunii decembrie de zece ori fata de luna iunie. Apoi a urmat un pas firesc: intrarea si pe zona de mobil, in luna noiembrie 2013 fiind lansat jocul Solitaire Arena si pe iOS.

Pentru echipa MavenHut, anul 2014 a inceput cum nu se poate mai bine. Au luat decizia de a face doua titluri cu optiuni diferite, astfel luand nastere Solitaire 3 Arena, joc care a primit la sfarsitul anului din partea echipei Facebook premiul pentru cel mai bun joc. In acelasi an, a fost lansat jocul Solitaire Arena si pe Android, iar anul a fost incheiat cu 25 de milioane de instalari ale jocurilor pe diferite platforme. In acest an se estimeaza o dublare a cifrei de afaceri fata de anul 2014.

Tranzactia dintre MavenHut si RockYou presupune licentierea codului din spatele jocurilor Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena, compania romaneasca ramanand in continuare proprietari 100% pe cod, RockYou avand doar dreptul sa foloseasca acest cod. Activele specifice celor doua jocuri au fost vandute in intregime, drept urmare MavenHut nu va mai putea folosi in continuare numele de Solitaire Arena, dar va putea produce alte jocuri de Solitaire.

La momentul tranzactiei dintre MavenHut si RockYou, in iunie 2015, compania MavenHut se afla pe locul 3 in topul companiilor dezvoltatoare de jocuri pe Facebook si avea 1,5 milioane de utilizatori activi pe zi. 60% din veniturile companiei proveneau de la jocurile Solitaire Arena si Solitaire 3 Arena.

Cristi, Elvis si Bobby au declarat ca isi doresc ca tranzactia cu RockYou sa le dea incredere antreprenorilor romani ca orice este posibil. Asadar, priviti inainte cu multa incredere si faceti tot ce puteti pentru ca ideile voastre sa devina realitate.

Sursa foto: www.romania-insider.com

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION