ScoaladeAntreprenoriat

Medicina si psihologia imbinate intr-un business inovator

nadia-gorduza

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granita dintre psihologie si medicina, ce utilizeaza o gama larga de tehnici pentru ameliorarea si eliminarea unor simptome sau stari de suferinta psihosociale. Desi, in Romania, mersul la un psiholog sau psihoterapeut a fost, pana nu demult, o idee pe care multi o evitau, oamenii au inceput sa constientizeze ca este important sa isi infrunte temerile sau fobiile, apeland la ajutor specializat. De aceea, cabinetele sau centrele ce ofera servicii de psihoterapie reprezinta o idee buna de afacere in tara noastra, pentru ca aceasta nisa nu este inca suficient de explorata, iar oportunitatile de dezvoltare sunt multiple.

O astfel de afacere este si centrul ID Therapy – Bespoke Treatment Center, un business pornit din dorinta de a oferi clientilor servicii medicale personalizate, centrate pe nevoile specifice ale fiecarei persoane.

Ce servicii ofera cabinetul?

Centrul ID Therapy ofera clientilor sai servicii individuale, de la simple consultatii, pana la terapia de cuplu Gottman, terapiile strategice sau face reading. Mai mult, prin intermediul terapiei virtuale (Virtual Reality Therapy), un concept inovator ce utilizeaza programe de imersiune vizuala pentru a stimula anumite experiente reale, pacientii isi pot infrunta diverse fobii. In Romania, teama de zbor si cea de fulgere sunt singurele care pot fi tratate prin aceasta metoda. Terapia virtuala foloseste ochelari 3D, dotati cu senzori de monitorizare a miscarilor corpului, care sunt conectati la un calculator. Astfel, se simuleaza o situatie reala, la care pacientul este expus, fiind asistat de medic pentru a depasi starea de anxietate.

Pe langa serviciile individuale, Centrul ID Therapy se adreseaza si zonei corporate, oferind sedinte de profiling prin face reading, un atuu pentru membri departamentelor de HR ai companiilor in recrutarea de personal, dar si sedinte de CEO coaching, ce ii ajuta pe cei care fac parte din management-ul unei companii sa isi maximizeze potentialul si sa isi foloseasca calitatile pentru o mai buna performanta in cadrul companiei.

Cat costa si cat dureaza o sedinta de psihoterapie?

O sedinta de terapie virtuala dureaza intre 40 si 50 de minute. De obicei, este nevoie de 8-10 sedinte de terapie virtuala, cu frecventa saptamanala sau mai dese. In ceea ce priveste celelalte sedinte (face reading, coaching, terapie de cuplu sau psihoterapie), acestea au o durata de 60 de minute. In functie de gradul de anxietate al pacientului, psihoterapeutul va stabili numarul de sedinte necesare, dar si frecventa lor.

In ceea ce priveste pretul, o sedinta de terapie virtuala costa, in medie, 200 RON. Celelalte sedinte oferite de catre ID Therapy au preturi diferite, in functie de tipul de terapie de care pacietul are nevoie.

Cum se fac programarile?

Programarile la consultatii se pot face atat prin e-mail: office@idtherapy.ro, cat si prin telefon: +4 0751 202 272.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION