ScoaladeAntreprenoriat

Inghetata de calitate, ingredientul secret pentru o afacere de succes

inghetata

O afacere in domeniul alimentar nu este usor de construit, insa va poate aduce o multime de satisfactii si profit, daca reusiti sa o dezvoltati in directia corecta. Un astfel de exemplu de afacere este cea cu inghetata premium, un produs de lux, preparat din ingrediente naturale de cea mai buna calitate, cu un gust mult peste cel al unei inghetate obisnuite.

De ce aveti nevoie pentru a incepe o astfel de afacere?

In primul rand, veti avea nevoie de un aparat industrial de facut inghetata si de ingredientele pentru prepararea produsului, care, cel mai probabil, va trebui sa fie achizitionate din import. De asemenea, va trebui sa aveti in vedere si recipientele in care veti servi inghetata.

In al doilea rand, va trebui sa investiti in chiria si amenajarea unui magazin fizic si plata angajatilor care vor lucra la punctul sau punctele de vanzare. Aici veti avea de efectuat cateva drumuri la autoritatile locale pentru a fi siguri ca respectati toate criteriile de siguranta alimentara si calitate in magazin.

In plus, elementul cel mai important de care va trebui sa tineti cont daca va ganditi sa deschideti un magazin cu inghetata premium este construirea unui brand care sa atraga clientii. Aici, important ar fi sa va ocupati de crearea un site de promovare, a unei pagini de Facebook, dar si sa creati o strategie care sa va permita participarea la diferite evenimente sau targuri, unde sa serviti inghetata catre un numar foarte mare de persoane.

Investitii

O afacere cu inghetata premium este costisitoare, tinand cont de faptul ca va trebui sa includeti in buget chiria si amenajarea magazinului fizic, achizitionarea aparatului de inghetata si a materiilor prime pentru productie, dar si investitia, destul de mare, in crearea un brand cunoscut.

Inchirierea unui spatiu variaza, in functie de zona in care veti dori sa deschideti magazinul, putand ajunge pana la cateva mii de euro lunar. De asemenea, ingredientele pentru inghetata va vor costa cateva sute de euro pe luna.

Cel mai important activ fizic in aceasta afacere va fi aparatul industrial de facut inghetata. Pretul pentru o astfel de masinarie porneste de la aproximativ 10.000 de euro si poate ajunge chiar si la 30.000 de euro. Pentru inceput, un singur aparat va fi suficient, insa, in functie de cate sortimente veti dori sa vindeti sau de cat de mult va veti extinde, este posibil sa mai aveti nevoie de cel putin unul.

O alta parte importanta a investitiei o reprezinta crearea unui brand care sa atraga potentiali clienti. Un site de promovare bine facut, cu fotografii de buna calitate, facute de un profesionist, participarea la diverse targuri sau evenimente, dar si activitatea de pe retelele sociale vor face diferenta in ceea ce priveste numarul de clienti si, implicit, profitul obtinuit de pe urma acestei afaceri.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION