ScoaladeAntreprenoriat

Esti antreprenor? Inscrie-te la competitia globala „The Venture”

the venture

Romania participa pentru a doua oara la competitia globala „The Venture”, alaturi de alte 31 de tari. Lansata de Chivas Regal, aceasta este dedicata antreprenoriatului cu impact social, miza fiind de 1 milion de dolari.

Etapele competitiei

Etapa locala, pentru antreprenorii romani, a inceput deja. Te poti inscrie in competitie in lunile pana pe 30 octombrie, pe site-ul theventure.com.

Un premiu de 5.000 de euro si ocazia de a participa la stagii de pregatire si de a primi consiliere personalizata pentru business-urile lor sunt avantajele acestei etape.

In urma inscrierilor, vor fi selectate 10 business-uri care vor participa la o sesiune de pitch, pe 23 noiembrie 2016, iar juriul competitiei va alege 5 finalisti ai etapei locale, ce vor beneficia de o sesiune de mentorat, organizata de Chivas The Venture.

Etapa locala se va incheia in ianuarie 2017, cu desemnarea reprezentantului Romaniei la etapa globala, acesta urmand a fi ales dupa 4 probe in care finalistii isi vor demonstra abilitatile de business.

Etapa globala va avea loc in perioada martie – iulie 2017. Beneficiile castigatorului:

  • participare, timp de o saptamana, la un program de mentorat dezvoltat in colaborare cu Centrul Skoll pentru Antreprenoriat Social, de la Universitatea Oxford;
  • prezentarea business-ului in cadrul pitch-ului final;
  • sansa de a obtine finantare pentru indeplinirea obiectivelor.

Finalistii vor castiga 250.000$, oameni din intreaga lume putand sa voteze modul de distribuire a acestora, iar 750.000$ va fiu premiul pentru antreprenorul castigator, ales de juriul de experti.

Cine se poate inscrie?

Orice afacere cu venituri anuale mai mici de 1.500.000 de dolari, care se afla intr-unul dintre stadiile Discovery, Start-up sau Growth stage, poate fi inscrisa in competita pentru milionul de dolari oferit de The Venture.

Mentorii antreprenorilor romani

Business-urile inscrise de antreprenorii romani vor fi analizate de o echipa de mentori ghidati de valori diferite, dar a caror motivatie consta in obtinerea succesului:

George Buhnici, antreprenorul inovator – realizator ilikeIT si owner Cavaleria.ro, un proiect inovator pe piata de publishing din Romania;

Marius Ghenea, antreprenorul expert – a pus bazele companiilor Flamingo si FIT Distribution; este coordonatorul investitiilor unor fonduri de Venture Capital ale 3TS Capital Partners pentru Europa Centrala si de Est;

Cristian China Birta, antreprenorul pasionat – antreprenor online, consultant si blogger pe cristianchinabirta.ro, Managing Partner la Kooperativa 2.0, o agentie specializata in blogging;

Tudor Furir, Directorul General al Pernod Ricard Romania si Republica Moldova, unul dintre cei mai experimentati executivi romani, cu o experienta de peste 20 de ani in cadrul companiilor Coca Cola, Mars si, din 2005, Pernod Ricard.

Inscrie-te in competitie pana pe 30 octombrie 2016, pe site-ul theventure.com.

Sursa foto: origin.theventure.com

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION