ScoaladeAntreprenoriat

Dezvolta-ti un start-up in Franta prin programul French Tech Ticket

French Tech Ticket

French Tech Ticket este un program pentru startup-uri internationale care isi propune sa sustina dezvoltarea industriei tech in Franta, incurajand antreprenorii straini sa lanseze afaceri pe teritoriul acestei tari.

Prima editie a competitiei de startup-uri s-a desfasurat anul trecut si a reprezentat un real succes, 23 de proiecte fiind retinute dintr-un total de 700 de candidaturi. In cadrul editiei de anul acesta, francezii vor premia 70 de echipe internationale de antreprenori cu cate un grant in valoare de 45.000 euro, printre alte beneficii.

Antreprenorii din intreaga lume isi pot depune candidatura pe site-ul oficial al competitiei (www.frenchtechticket.com) pana pe data de 24 august 2016, urmand ca cei 70 de castigatori sa fie anuntati in decembrie, iar programul sa demareze in ianuarie 2017.

Ce beneficii vor avea cei 70 de castigatori?

Toate proiectele castigatoare vor primi cate un grant de 45.000 euro si vor fi incluse intr-un program de consiliere dedicat, care va cuprinde sesiuni de mentorat, networking si masterclass-uri incepand din luna ianuarie, anul viitor.

Pachetul de beneficii este gandit astfel incat sa ajute la dezvoltarea startup-urilor, dar si la instalarea antreprenorilor straini in Franta. Acesta include:

  • Grantul de 45.000 de euro care acopera in mod prioritar prestari de servicii
  • Procedura accelerata de eliberare a permisului de sedere pentru castigatori si membrii familiilor lor
  • Instalarea pe o durata de 12 luni, avand la dispozitie un birou dedicat intr-unul dintre incubatoarele partenere
  • Programul de accelerare cu sesiuni de mentorat, networking si masterclass-uri
  • Serviciul de help-desk pentru instalarea laureatilor in demersurile administrative – finantare, permis de sedere, fiscalitate, asigurari si securitate sociala
  • Asistenta in demersurile de instalare – ghid practic cu sfaturi pentru instalare, gasirea locuintei etc.

Mai multe informatii despre French Tech Ticket gasesti aici.

Sursa foto: www.frenchtechticket.com

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION