ScoaladeAntreprenoriat

Cum se comporta antreprenorii de succes?

Antreprenor

Antreprenoriatul nu e o treaba asa usoara cum ar putea crede lumea, si, mai ales, nu oricine este facut pentru fi lider, a porni de la 0 o companie si pentru a o transforma intr-una care valoreaza milioane de euro. Un antreprenor are nevoie, pe langa putin noroc, si de un set de valori sau precepte dupa care sa-si ghideze actiunile. Iata care ar fi 5 dintre lucrurile de la care nu ar trebui sa faca rabat un om de afaceri de succes.

  1. Fii rabdator si persevereaza

Pentru a reusi in afaceri nu exista o regula general valabila. Desi multe business-uri au reusit din prima, exista, insa, si exceptii. Fii pregatit pentru varianta in care prima oportunitate antreprenoriala cu care te confrunti sa nu fie cea mai potrivita. Daca intamplarea face ca primul start-up sa nu fie unul reusit, acest caz ar trebui vazut intotdeauna ca un pas in plus in descoperirea celei mai bune initiative de afaceri pentru tine, nicidecum ca un obstacol imposibil de inlaturat. Cateodata, cei mai de succes antreprenori nu sunt cei care par a avea cea mai buna viziune de afaceri, ci tocmai cei care sunt perseverenti si atenti la toare oportunitatile care pot aparea.

  1. Cere si accepta sfaturile celor din jur

Este un lucru oarecum cunoscut ca o mare parte dintre antreprenori prefera sa tina cont doar de parerile personale, insa, cateodata, acestea pot fi gresite si pot face diferenta dintre succesul si esecul unei afaceri. Antreprenorii care reusesc in afaceri sunt cei care isi arata respectul pentru ideile avute de predecesorii lor si care cauta, dar mai ales, pot accepta si pune in aplicare sfaturile mentorilor sau apropiatilor.

  1. Angajeaza oameni destepti

Antreprenorii de succes au in spate o echipa de angajati si consilieri care au mai multe cunostinte decat acestia despre business si produse, si, in unele cazuri, sunt chiar mult mai inteligenti decat ei. Din pacate, exista si cazuri in care oamenii de afaceri nu sunt dispusi sa se inconjoare de persoane care pot aduce o valoare adaugata companiei, de aceea rezultatele si produsele nu sunt pe masura asteptarilor si pot duce chiar la esecul intregului business.

  1. Vino cu o strategie diferita

Exista posibilitatea ca prima idee de afaceri sa nu fie chiar cea mai buna, in ziua de azi putine startup-uri mai reusesc acest lucru, insa, mai devreme sau mai tarziu va trebui sa vii cu o strategie unica la care nimeni nu s-a gandit pana in acel moment si careia clientii nu-i vor putea rezista. Fiecare start-up va trebui sa isi dea seama de acest lucru pe parcurs, ori va da gres.

  1. Strange mereu capital

Un start-up care a incercat sa se autosustina si sa se finanteze din propriile resurse poate ajunge destul de rapid in incapacitate de plata. In plus, pierzand din vedere orice alta posibilitate de a strange bani, un antreprenor nu va sti cum, si nici nu va mai mai avea timp, sa atraga alte surse de finantare, fie ca vorbim despre angel investors sau despre fonduri de investitii. O afacere trebuie sa creasca, iar acest lucru nu se poate intampla daca fondatorul sau nu se afla permanent in cautarea unor noi surse de capital.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION