ScoaladeAntreprenoriat

Cum sa transformi meseria de stewardesa intr-o afacere profitabila

stewardesa

Platforma ,,Vreau sa fiu stewardesa’’ a aparut din pasiunea Ancai si Georgianei pentru aviatie si comunicare. Nevoia de informare pe subiectul meseriei de insotitor de zbor si faptul ca niciun site din Romania nu acoperea acest domeniu au fost principalele motive care le-au determinat pe cele doua sa inceapa un astfel de business, pe o nisa total neexplorata in tara noastra.

Astfel, dupa achizitionarea domeniului www.vreausafiustewardesa.ro, afacerea a fost deschisa atat in mediul online, prin platforma cu informatii utile despre meseria de insotitor de zbor, cat si in mediul offline, prin organizarea de cursuri pregatitoare pentru interviul de angajare ca stewardesa.

Afacere online si offline

Componenta online a startup-ului este reprezentata de platforma cu informatii, special creata pentru cei care doresc sa urmeze o cariera ca insotitori de zbor. Aceasta include informatii utile despre probele de la interviu, povestile cursantilor care au ajuns deja sa zboare pentru companii mari, dar si sfaturile legate de viata unei insotitoare de zbor.

Componenta offline a afacerii a fost lansata ca urmare a zecilor de intrebari primite zilnic de la persoanele interesate de o cariera in domeniu. Astfel, cele doua antreprenoare au pus si bazele unor cursurile de pregatire pentru cei care vor sa devina insotitori de bord.

Cursantii trebuie sa fie majori, sa cunoasca limba engleza la un nivel mediu-avansat si sa indeplineasca un set de conditii legate de studii.

Cursurile se desfasoara lunar, atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, ca Timisoara, Cluj si Iasi, iar clientii pot opta pentru mai multe tipuri de cursuri, in functie de durata si de nivelul lor de pregatire.

Taxele cursurilor difera si ele, in functie de numarul de zile: de exemplu, un curs de 4 zile costa 270 de euro si include, pe langa training, realizarea fotografiilor si a CV-ului pe care cursantii il depun la interviurile cu companiile aeriene. Mai mult, pe viitor, cele doua antreprenoare planuiesc sa se extinda si in afara tarii, lansand deja o varianta a site-ului in limba engleza.

Investitie si profit

Afacerea ,,Vreau sa fiu stewardesa’’, prima platforma din Romania dedicata celor care doresc o cariera ca insotitori de zbor, a inceput ca un startup cu o investitie de doar 50 de euro, suma necesara pentru achizitionarea domeniului si gazduirea lui pentru un an.

Continutul si dezvoltarea site-ului au fost realizate, initial, de catre cele doua antreprenoare. Insa, pentru ca traficul de vizitatori in cei doi ani de activitatea a ajuns sa fie, in medie, de 60.000 de vizitatori unici pe luna, investitia in intretinerea website-ului si afacerii a crescut la peste 10.000 de euro.

La un an de la lansarea platformei, startup-ul a inregistrat o cifra de afaceri de peste 30.000 de euro, iar pentru 2015, cele doua antreprenoare se asteapta la dublarea acesteia.

Atragerea clientilor

Mai mult decat atat, pentru a atrage si mai multi cursanti, in cadrul startup-ului s-au infiintat si o serie de burse, prin care cativa dintre cei care doresc sa urmeze o cariera de insotitori de zbor pot avea acces gratuit la cursuri.

Sursa foto: www.dailymail.co.uk

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION