ScoaladeAntreprenoriat

Cum sa-ti infiintezi o companie offshore?

offshore

Se spune ca de la teorie la practica este un drum lung. Asa este si in cazul infiintarii unei afaceri: implementarea unei idei nu este intotdeauna o sarcina usoara pentru cei care doresc sa devina antreprenori. De multe ori, acest proces anevoios este motivul pentru care potentialii antreprenori renunta la gandul de a-si transforma ideea in realitate.

Cu toate acestea, exista cai prin care puteti diminua acest obstacol. Unul dintre ele este infiintarea unei companii offshore, care, pe langa faptul ca este o modalitate eficienta de a va infiinta un startup, mai are si avantajul de a fi o metoda mult mai putin costisitoare decat o afacere traditionala: nu veti avea nevoie de un sediu fizic, iar deschiderea unui cont al companiei se poate face in orice teritoriu din lume.

Pentru a va inregistra un startup offshore, ar trebui sa urmati cativa pasi, pe care ii vom detalia mai jos:

Apelati la ajutorul unui expert pentru inregistrarea companiei: piata de offshore este in expansiune, iar pentru ca totul sa fie corect din punct de vedere legal, este de preferat sa apelati la un specialist care ofera astfel de servicii de inregistrare a companiilor offshore.

Alegerea tarii in care va inregistrati compania: aici, trebuie sa tineti cont de un aspect important: nu toate tarile accepta orice gen de afacere in sistem de offshore. De aceea, este posibil sa existe unele restrictii legate de anumite domenii de activitate. De asemenea, este important de stiut ca puteti desfasura activitati de business in orice teritoriu, cu exceptia tarii in care ati inregistrat compania.

Intocmirea dosarului pentru infiintarea firmei: in functie de legile judiciare din fiecare stat, este posibil sa aveti nevoie de mai multe sau mai putine documente. O lista a actelor de baza o veti gasi mai jos:

  • copia pasaportului legalizata
  • o dovada a domiciliului (aici puteti adauga la dosar fie o adeverinta de la primarie, fie o simpla factura la utilitati)
  • o scrisoare de referinta din partea bancii unde aveti deschis un cont

Inregistrarea propriu-zisa: odata ce aveti la dispozitie toate aceste documente, agentul care se ocupa de inregistrarea companiei voastre se va ocupa de instruirea registrului din tara respectiva, pentru ca firma sa fie integrata in societatile de acolo. Acest proces dureaza intre 2 si 4 zile, iar, odata ce veti primi documentatia originala care dovedeste ca firma este inregistrata, va puteti incepe activitatea.

Tot acest proces dureaza in jur de doua saptamani si va costa in jur de 1500$. In plus, va trebui ca in fiecare an sa reinnoiti inregistrarea, ceea ce va costa in jur de 1000$.

Mai multe informatii referitoare la startup-urile offshore, gasiti aici si aici.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION