ScoaladeAntreprenoriat

Cum pui pe picioare o afacere care sa iti aduca profit?

Profit

Ar fi perfect sa existe o reteta pentru ca fiecare business sa aduca numai profit. Din pacate nu exista, dar putem tine cont de parerile specialistilor in ceea ce primeste administrarea unei afaceri.

Daca esti tanar ai nevoie de curaj, perseverenta si seriozitate pentru a-ti deschide o afacere, eventual sa si mergi prin strainatate pentru a vedea ce fac diferit cei de acolo fata de antreprenorii romani.

Iata mai jos doua povesti de succes si ce au facut antreprenorii pentru a ajunge acolo: 

Alin, de 27 de ani, a studiat in Franta unde a si invatat secretele unei afaceri care are potential. Dupa aceea s-a intors inapoi in Romania si si-a deschis o afacere: o mica fabrica de dulceturi si siropuri in localitatea natala, Cetea, judetul Alba.

Experienta din Franta l-a ajutat foarte mult deoarece acolo a invatat cum trebuie sa valorifice produsele. Cu banii castigati in strainatate, 5000 euro, si-a deschis aceasta afacere iar acum este cunoscut in toata tara, avand de gand sa ii cucereasca cu dulceturile produse de el si pe straini.

„Trebuie sa fii foarte perseverent si sa ai curaj, sa urmaresti ceea ce iti place si sa fii pregatit sa esuezi pana cand reusesti”, declara tanarul antreprenor.

Dupa trei ani petrecuti in strainatate, Anglia, si Ionut s-a intors acasa in Cluj iar cu banii castigati acolo a reusit sa puna pe picioare o patiserie. Din fericire pentru el profitul a aparut dupa cateva luni, iar acum vanzarile pe zi sunt de aproximativ 1500 lei.

Stiind ce vrea inca de la inceput, si anume patiseria traditionala, Ionut a mizat pe aceasta nisa si nu s-a inselat. Acesta spune ca daca iti doresti poti sa faci bani oriunde, chiar si in Romania si ca este important sa vrei sa faci ceva in tara ta.

„Ceea ce le lipseste in principal atunci cand au sa spunem, bani, le lipsesc competentele antreprenoriale, apoi multi dintre ei se asteapta sa aiba profit chiar din primul an de activitate”, declara Paula Budean, expert in educatie antreprenoriala.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION