ScoaladeAntreprenoriat

Care este cheia unei afaceri de succes?

succes

Ti-ai deschis o mica afacere si doresti sa te dezvolti, dar nu stii ce-i lipseste business-ului tau? Ei bine, specialistii spun ca pentru a-ti creste afacerea trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii.

  • Poate cea mai importanta conditie se refera la resursele umane: trebuie sa fii in stare sa atragi si sa retii oamenii potriviti, care isi fac bine treaba, sunt eficienti si creeaza o atmosfera relaxanta la birou. Incearca sa eviti persoanele negativiste, care nu-si fac treaba cu placere.
  • Trebuie implementata o strategie care sa permita companiei sa se diferentieze de concurenta.
  • Tot ceea ce face compania trebuie sa contribuie la dezvoltarea unui produs sau serviciu excelent, iar consecventa in executie trebuie pastrata.
  • Firma trebuie sa aiba numerar.

Daca una dintre cele patru conditii de mai sus lipseste, compania poate esua sau ramane mica, nu se poate dezvolta atat de mult precum si-ar dori proprietarii. Cu toate acestea, poate cea mai importanta conditie este cea care se refera la oameni.

Este necesar ca antreprenorii sa acorde timp suficient deciziilor strategice, sa coaguleze echipe loiale si unite, capabile sa preia si sa indeplineasca sarcinile operationale. In acest caz, antreprenorul poate delega sarcinile si astfel isi elibereaza timpul pentru lucrurile mai importante, isi dezvolta si loializeaza echipa.

Un angajat loial si o echipa unita pot face diferenta dintre succes si esec. Este important sa stii ca nu conteaza numai lucrurile materiale. Pana la urma toti suntem oameni, avem minte, suflet, dorinte. Un antreprenor trebuie sa faca tot posibilul sa isi cunoasca cat mai bine angajatii, sa vada ce ii motiveaza pentru ca, dupa cum am mentionat anterior, nu toti sunt motivati de castigul financiar. Exista studii care spun ca o persoana este motivata salarial pana isi poate atinge unele dorinte, apoi este motivata de laude, zile libere pentru orele suplimentare pe care le-a petrecut la serviciu, etc.

In realitate, pentru un antreprenor este greu sa observe aceste lucruri si sa-i trateze pe cei din jur asa cum isi doresc ei sa fie ei tratati, in special din cauza lipsei de timp.

In final, inainte de a incerca sa „livram” altora fericire, fie ca vorbim despre angajatii sau clientii nostri, important este sa traim fericirea si implinirea pe pielea noastra. Multi antreprenori spun ca isi doresc cel mai mult cota de piata si profit, insa motivatiile reale sunt, de regula, mult mai profunde, si vizeaza aspecte personale de viata.

Asadar, numai intelegand care sunt adevaratele tale nevoi si dorinte vei reusi sa-ti dezvolti inteligenta emotionala si sa cresti un business de succes, care sa aduca o valoare reala pe piata. Pana la urma, lumea afacerilor se reduce la oameni, fie ca sunt antreprenori, subordonati sau potentiali clienti.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION