ScoaladeAntreprenoriat

Ai un teren si nu stii ce sa faci cu el? Iata 5 idei de afaceri…

Catina

Daca dispui de un teren de cateva sute de metri la tara si nu ai ce face cu el, de ce sa nu incerci sa scoti ceva bani de pe urma lui? Acel teren poate gazdui o activitate foarte profitabila si care iti poate aduce usor bani in plus familiei tale.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta 5 activitati agricole profitabile:

Apicultura. Mierea are o valoare nutritiva exceptionala, iar 1 kg de miere se vinde cu multi bani. Acest produs este un aliment foarte sanatos, in tarile dezvoltate absolut orice fiind indulcit cu miere, zaharul fiind exclus.

Productia mondiala este de aproximativ 1,2 milioane de tone pe an, iar veniturile sunt de peste 3 miliarde de euro. Daca te indrepti catre o astfel de afacere ai toate sansele sa reusesti deoarece piata din Romania este departe de a-si fi atins capacitatea maxima.

Cresterea prepelitelor. La ora actuala o afacere in acest domeniu este foarte profitabila. Dintr-un ou de prepelita pentru incubat, care costa 0,6 lei, obtii o prepelita care face de-a lungul perioadei de fertilitate in jur de 300 de oua pe care le poti obtine 90 lei. Profitul tau net va fi de aproximativ 60 lei pentru fiecare prepelita. Asadar, pentru doar 0,6 lei vei obtine 60 lei. Gandeste-te ce inseamna sa ai mult mai multe prepelite.

Fructe de padure. In special pentru locuitorii marilor orase, sa consumi fructe de padure proaspete este o adevarata placere, sa nu mai vorbim despre cat de sanatoase pot fi. Numarul potentialilor clientilor este unul mare iar acest fapt justifica demararea unei afaceri in acest domeniu.

Daca dispui de un teren agricol cu o suprafata de 0,5-1 ha poti demara o afacere in acest domeniu, iar costurile de gestionare a activitatii nu este ridicat.

Cultivarea legumelor ecologice. In ultimii ani tot ce inseamna eco a castigat teren. Asadar, de ce sa nu iti deschizi o afacere care sa implice cultivarea legumelor ecologice? Afacerea are un imens potential de dezvoltare.

Cultivarea catinei. De pe un hectar cultivat cu catina poti obtine intre 250 si 270 de litri de ulei de catina, iar 1 litru de catina se poate vinde cu 150-250 euro. Este bine de stiut ca cererea pe piata europeana pentru catina romaneasca este din ce in ce mai mare deoarece culturile de catina din Romania au un continut fizico-chimic mai valoros.

Incepand cu anul 3 de la plantare, cultura de catina are un potential productiv de 20 de tone pe hectar, pretul de vanzare al catinei fiind de 1,7-1,9 euro/kg. In plus, cultura de catina rezista la temperaturi extreme: +/- 40 de grade celsius.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION