ScoaladeAntreprenoriat

Afacere de nisa: Magazin cu produse romanesti pentru persoanele din strainatate

romanesc

Conform statisticilor, peste 3 milioane de romani sunt plecati la munca in strainatate sau sunt stabiliti definitiv in afara granitelor tarii. Asadar, un business care vine in ajutorul acestor persoane s-ar putea dovedi un adevarat succes, fiind, totodata, o afacere de nisa.

Daca ai spirit antreprenorial, poti pune bazele unui magazin specializat in produse traditionale romanesti, afacerea ideala pentru romanii stabiliti in strainatate. Desi provocarile deschiderii unei astfel de afaceri in strainatate sunt destul de mari, este bine de stiut ca nici castigurile nu se lasa mai prejos. Asadar, merita efortul.

Pe langa romani (publicul-tinta), poti incerca sa atragi si clienti locali. Este posibil sa se indragosteasca de mancarea romaneasca si sa devina clienti fideli. Dupa ce afacerea a inceput sa creasca, poti sa incerci extinderea numarului de produse pe care le oferi. Poti prepara mancaruri traditionale romanesti (mancaruri gatite) si apoi sa le vinzi. Totusi, in acest caz vei avea nevoie de mai multe aprobari si de un bucatar.

In ceea ce priveste bugetul, acesta poate fi destul de mare (100.000 euro), dar se recupereaza in cativa ani.

Iata de ce ai nevoie daca vrei sa-ti deschizi o astfel de afacere:

  • spatiu pentru deschiderea magazinului
  • serviciile unui consultant financiar
  • contracte cu furnizorii din Romania
  • fonduri pentru a amenaja interiorul magazinului

O romanca a deschis un astfel de magazin in Londra

Ileana Florea (38 ani) a deschis un magazin cu produse traditionale romanesti in Londra, magazinul avand o atmosfera rustica, iar produsele, un gust ca odinioara. Afacerea a pornit din dorinta romancei de a promova mancarea si cultura romaneasca englezilor si altor nationalitati, iar acum se bucura de un mare succes in Londra.

Chiar daca magazinul nu se afla in centrul Londrei, o multime de persoane ii trec pragul, atrasi de design si produse. Investitia a fost de aproape 200 mii de euro, iar materialul de baza este lemnul. Lucrarile de tamplarie au fost realizate, asa cum era de asteptat, de un roman.

In magazin poti gasi produse diverse, de la lactate, panificatie si fructe, pana la mancare gatita, traditional romaneasca.

In ceea ce priveste provocarile deschiderii unui business in strainatate, Ileana spune ca afacerea nu inseamna neaparat imbogatire rapida cu efort minim, ci, mai degraba, foarte multa implicare, munca si organizare.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION