ScoaladeAntreprenoriat

5 reguli pentru a fi un bun lider

Om de afaceri

Fie ca esti la conducerea unei firme sau ca esti manager, coordonator de echipa, este important sa stii cum poti sa fii un bun lider, astfel incat cei din jurul tau sa inteleaga exact ce au de facut si sa fie productivi.

Urmeaza-ti pasiunea

Daca iti place ceea ce faci nu vei da inapoi niciodata daca cineva te va critica. Niciodata nu te apuca de un proiect daca acesta te va ruina in cazul in care nu va avea succes.

Crede in business-ul tau

Daca esti pasionat de business-ul tau si crezi in ceea ce faci, atunci ai sanse mari sa vezi cum arata succesul. In schimb, daca nu esti mandru de firma ta si de activitatea ei ar trebui sa iti pui urmatoarea intrebare: de ce ar trebui sa fie mandru altcineva?

Nu renunta

Fii mereu in cautarea unei provocari noi si greu de depasit. Astfel vei creste constant si te vei dezvolta. Important este sa nu renunti niciodata si sa gasesti cat mai repede solutiile la problemele care vor aparea.

Asculta mai mult si vorbeste mai putin

Sa vorbesti mai putin decat celalalt si sa asculti cu atentie poate fii o arma secreta ca om de afaceri. Imediat dupa ce ai terminat discutia cu un partener incearca sa gasesti o foaie de hartie si sa iti notezi tot ce iti amintesti, iar la a doua intalnire adu aminte de unele lucruri oricat de banale ti s-ar parea. Astfel stabilesti o legatura emotionala cu partenerul iar lucrurile vor decurge mult mai bine. Se spune ca ai o singura gura si doua urechi, asadar asculta de doua ori mai mult decat vorbesti.

Comunica cu toti cei din companie

Barierele dintre pozitiile salariatilor nu trebuie sa existe, iar un CEO nu trebuie sa uite ca este definit de catre echipa lui. Important este sa te porti cu angajatii ca si cum ati fi pe acelasi nivel si sa nu ii tratezi de sus doar pentru ca tu esti „seful”.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION