ScoaladeAntreprenoriat

5 carti utile oricarui antreprenor!

Carti, foto donatas1205

Conform Harvard Business School, 25% dintre firme vor esua in primul an, 36% in al doilea an, iar 44% din cele ramase in al doilea an vor esua in urmatorul. Chiar daca aceste cifre pot descuraja pe oricine, important este sa investesti timp in educatia ta si a angajatilor tai. Si cum poti sa inveti mai bine decat prin carti?

Iata o lista de 5 carti care sunt utile oricarui antreprenor:

Secretele succesului, Dale Carnegie

Aceasta carte a fost publicata pentru prima data in 1936 si a fost vanduta in peste 15 milioane de exemplare de pe cinci continente, ajungand sa fie cea mai vanduta carte motivationala publicata vreodata.

De cele mai multe ori oamenii isi doresc o cariera ascendenta, prieteni de incredere, o familie iubitoare sau un trai lipsit de griji. Motivele pentru care un om isi doreste ceva anume pot fi complet personale, insa metodele prin care isi poate atinge obiectivul sunt general valabile. Daca vei citi aceasta carte vei afla cum sa devii un interlocutor agreabil, de ce e bine sa faci complimente dezinteresate, cum sa faci o parere buna la prima intalnire, cat de important este zambetul, de ce nu functioneaza pe termen lung strategia de a da ordine, cum sa raspunzi la plangerile altora, etc.

  1. Rework, Jason Fried

Daca esti la inceput in antreprenoriat vei invata din aceasta carte cum sa ai succes, cum poti sa cresti productivitatea afacerii sau cum sa construiesti o echipa puternica.

  1. Cum sa livrezi fericire. Calea catre profituri, pasiune si scop. Tony Hsieh

Tony Hsieh este CEO-ul Zappos iar prin aceasta carte ne impartaseste lectiile pe care le-a invatat in viata si in afaceri. Prima afacere a fost administrarea unei ferme de rame, mai apoi a unei pizerii, LinkExchange, Zappos si multe altele.

Autorul ne arata prin intermediul acestei carti o cultura organizationala foarte diferita de cea traditionala, dar in acelasi timp eficienta.

Zappos, retailerul online cu vanzari anuale de 1 miliard de dolari, functioneaza dupa o procedura care in prima faza poate suna nebuneste:

– plateste-i pe noii angajati cu cate 2000 de dolari pentru a-si scrie demisia

– fa din customer service responsabilitatea intregii companii, nu doar a unui singur department

– ajuta-i pe angajati sa se dezvolte atat pe plan personal, cat si profesional.

  1. Ce e dificil la lucrurile dificile, Ben Horowitz

Unul dintre cei mai respectati si experimentati antreprenori din Sillicon Valley, Ben Horowitz povesteste in aceasta carte fara menajamente cat de greu este sa conduci o afacere, cartea fiind inspirata din propria poveste a infiintarii, conducerii, vanzarii, cumpararii, managerierii si investirii in companii de tehnologie.

Cartea este utila atat antreprenorilor veterani, cat si pentru cei care aspira la propriile lor afaceri.

  1. Scoala de afaceri, Robert Kiyosaki

In opinia lui Robert Kiyosaki reteta succesului este una simpla si urmeaza 3 pasi: construirea unei afaceri de succes, reinvestirea veniturilor in afacerea respectiva si investirea intr-o alta afacere (preferabil in domeniul imobiliar).

Din aceasta carte veti invata ca cei mai hotarati oameni devin bogati, nu cei mai inteligenti; asadar este important sa aveti vise marete si sa fiti capabili sa faceti orice pentru indeplinirea lor.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION