ScoaladeAntreprenoriat

3 idei de afaceri interesante

Idee de afacere

Tot mai multi romani viseaza la propria afacere si implicit la independenta financiara. Iata mai jos o lista cu 5 idei de afaceri pe care noi le consideram interesante:

Yellow.Menu. Este primul serviciu de fast premium food delivery din Romania, iar afacerea vrea sa revolutioneze conceptul de pranz. Investitia initiala a fost de 200.000 de euro iar cu ajutorul aplicatiei disponibile pentru iOS sau Android, ori de pe platforma web, puteti comanda mancarea de pranz pregatita zilnic de patru chefi de renume, cu experienta de ani de zile in restaurante cu stele Michelin din intreaga lume.

Meniul include sase preparate speciale, iar livrarea se face in 30 de minute. In fiecare zi este un alt meniu, acesta fiind anuntat cu o seara inainte, la ora 20:00. Astfel il poti rezerva sau comanda direct din aplicatie pentru urmatoarea zi. Totusi, daca nu esti inca hotarat ce sa-ti comanzi, o poti face si a doua zi intre orele 11:00-15:00.

Lavanda. Daca ati mers cu masina prin Romania si ati vazut campuri intregi invaluite in nuante de mov este clar, ati trecut pe langa un camp plin cu lavanda. Aceasta afacere este in plina floare in tara noastra. Din 100 de kg de lavanda se pot obtine 30 de litri de apa florala sau 1 litru de ulei, iar de pe un singur hectar puteti aduna peste 6 tone de plante. Astfel se pot obtine intre 15.000 si 20.000 lei pe hectar.

Un litru de ulei de lavanda se vinde cu 150 – 200 euro, iar apa florala cu 30 – 35 euro. Lavanda se mai poate folosi si ca ceai, acesta fiind recunoscut ca trateaza durerile de cap, iar planta are proprietati antiseptice si sedative.

SafeDrive, sau cum sa conduci responsabil. Aplicatia dezvoltata in Romania a fost medaliata cu aur in cadrul galei Edison Awards din New York, aceasta incurajand conducatorii auto sa aiba un comportament responsabil la volan.

SafeDrive este o aplicatie mobila care ofera puncte soferilor care nu isi folosesc telefonul mobil atunci cand conduc. Daca masina depaseste 10km/h, aplicatia incepe sa calculeze numarul de puncte castigate in timpul unei „curse”, iar daca soferul doreste sa foloseasca telefonul in timp ce conduce acesta trebuie sa apese butonul „Release”, pierzand astfel punctele acumulate pana in acel moment.

Punctele castigate pot fi convertite in reduceri la produsele companiilor partenere: Mol, evoMAG, etc.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION