ScoaladeAntreprenoriat

3 idei de businessuri pe care le poti incerca in timpul liber

la domiciliu

Tot mai multi oameni se intreaba ce pot face pentru a creste venitul pe luna, poate chiar ce trebuie sa faca pentru a-l inlocui pe cel actual. Zi de zi acestia isi pun tot felul de intrebari dar nu fac ceea ce este mai important: sa ia masuri si sa urmeze un plan pentru a reusi tot ceea ce si-au propus.

Iata cateva exemple de job-uri pe care le poti face in timpul liber sau, in unele cazuri, care pot deveni o sursa stabila de venit.

  1. Freelancing

Un freelancer este o persoana care ofera un serviciu intr-un mod cat mai profesionist si care a hotarat sa-si ia viitorul in propriile maini, livrand servicii sau produse pe cont propriu. Exista freelanceri in diferite domenii, acestia putand fi fotografi, graficieni, copywriteri, programatori, traducatori, editori, web designeri, scriitori etc.

Te intrebi de ce ar trebui sa devii freelancer? Primul argument ar fi acela ca scapi de obisnuitul program 9:00 – 17:00, iar al doilea este acela ca devii propriul tau sef. Nu este complicat sa devii freelancer, trebuie doar sa stii bine sa faci ceva. Te poti folosi de site-uri specializate si poti licita pentru proiecte din Romania sau strainatate.

  1. Consultanta

Sa fii consultant este asemanator cu a fi freelancer. Trebuie sa pui in joc experienta ta anterioara, mai exact sa vinzi cunostintele dobandite pana atunci. Un consultant va avea de obicei mai multe tipuri de clienti in acelasi timp si este bine sa se concentreze pe cultivarea relatiilor pe termen lung. Iata care sunt cele mai cunoscute domenii in care puteti oferi consultanta: contabilitate, publicitate, audit, afaceri, resurse umane, vanzari, marketing, PR.

  1. E-Commerce

Trucul pentru a avea succes in comertul electronic este sa gasiti un produs pe care oamenii il vor deja si sa il vindeti la un pret rezonabil. Pentru a nu avea grija depozitului, trebuie sa gasiti o companie care are deja un depozit si produsele pe care le doriti si sa incheiati cu ei un contract. Ei va vor vinde produsele la pret de en-gros, iar dumneavoastra le vindeti mai departe la un pret de vanzare cu amanuntul.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION