ScoaladeAntreprenoriat

3 frici de care trebuie sa scapi pentru a fi un antreprenor de succes

Antreprenor, foto PKpix

Frica este un sentiment normal dar aceasta poate face diferenta dintre un om obisnuit si un antreprenor de succes. Cu totii avem anumite frici: de inaltime, de esec, teama de a vorbi in public, etc. Important este sa gasesti in tine resursele necesare sa depasesti acel moment, sa nu renunti si sa nu o lasi sa fie un impediment intre tine si succesul la care visezi. Mai jos gasesti o lista cu 3 temeri peste care ar trebui sa treci daca vrei sa devii un antreprenor de succes:

Teama de a nu sti de unde sa incepi

Multe persoane nu stiu de unde sa inceapa atunci cand vor sa isi deschisa o afacere. Iti recomandam sa pui pe o hartie tot ce iti place sa faci iar apoi sa te gandesti care dintre variantele scrise pe hartie iti poate aduce si bani? Pentru ca daca faci ceva din hobby ai mari sanse sa o faci cu succes.

Apoi afla cat mai multe informatii despre acel domeniu cat si despre concurenta si porneste in aventura vietii tale. Nu te bloca chiar daca la inceput o sa ti se para greu si fa cate un pas mic inainte, iar drumul ti se va deschide.

Teama ca nu vei gasi finantare

Chiar daca ai impresia ca ai o idee excelenta de business, problemele apar atunci cand vrei sa dai drumul la afacere si realizezi ca nu ai finantare. Ei bine, nu trebuie sa iti faci griji din acest punct de vedere. Bani poti obtine de la banci de unde poti pleca rapid cu finantare sau poti atrage chiar si un business angel.

Daca ideea este una buna, cu siguranta se vor gasi persoane care vor investi in aceasta afacere.

Teama ca nu iti vei recupera investitia

Investitia in businessul tau poate fi una destul de mare la inceput iar tu iti vei dori recuperarea baniilor cat mai repede din mai multe motive: inchiderea contului pe care tocmai l-ai deschis la banca pentru a-ti vedea indeplinit visul de a fi antreprenor, returnarea banilor catre rude, etc.

Chiar daca nu incepi sa recuperezi imediat investitia, continua sa muncesti si fii increzator ca vei reusi. Pana la urma, daca vei renunta in aceasta etapa vei pierde sansa de a fi un antreprenor de succes.

*Sursa foto: PKpix / Shutterstock.ro

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION