ScoaladeAntreprenoriat

Cum puteti castiga bani in plus cu ajutorul unui blog?

blog

Pe scurt, un blog este un site care ordoneaza in ordine cronologica toate informatiile/articolele postate, iar in ultimul deceniu multe programe de software si platforme de blogging au fost create pentru a face acest proces mai usor si mai prietenos pentru utilizatori. Poate cea mai cunoscuta platforma este www.wordpress.com, dar despre aceasta vom vorbi putin mai tarziu.

Pentru a deveni blogger nu este nevoie nici sa cunoasteti limbaje de programare si nici sa fiti amator de IT, ci doar sa cunoasteti nevoile pietei si sa scrieti articole de calitate, pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, acestea vor face diferenta dintre succes si esec.

Care sunt pasii de urmat?

Este foarte usor sa va deschideti un blog, tot ce trebuie sa faceti este sa va faceti un cont (gratuit sau cu plata) pe una dintre platformele deja existente. Pentru inceput, va sugerez sa utilizati unul dintre serviciile gratuite, deoarece aici trebuie sa platiti numai gazduirea.

Totodata, trebuie sa va alegeti un domeniu in care sa activeze blogul. Spre exemplu, turism, tehnologie sau fashion. Apoi este necesar sa cumparati un nume de domeniu. Puteti alege nume de domenii care se termina in .ro, .com, .info, etc.

Daca alegeti domeniile .ro, acestea se platesc o singura data si costa aproximativ 250 lei. In schimb, daca alegeti domenii .com, acestea trebuie platite lunar si costa cativa dolari.

Doua platforme pe care le puteti utiliza

Blogger.com – Platforma detinuta de Google este usor de utilizat, puteti personaliza tema, iar numele de domeniu include „.blogspot.com”.

WordPress – Ofera teme complet gratuite, usor de configurat, putand fi personalizata foarte usor tema. Din pacate, alte particularitati sunt limitate, iar numele de domeniu include „.wordpress.com”.

Cum puteti castiga bani din blogging?

Pentru inceput, este indicat sa aveti o slujba deoarece banii din blogging se pot lasa asteptati. Pentru a castiga bani in acest domeniu trebuie mai intai sa aveti un trafic suficient de mare pe blog, iar acest lucru dureaza, de cele mai multe ori, luni si chiar ani de zile.

Banii se pot castiga din reclama pe blog, afiliere la unele magazine online sau bannere. Cititorii blogului va vor aduce bani ori de cate ori vor apasa pe un link, dupa cum urmeaza:

  • PPC (pay per click) – In acest caz, primesti bani ori de cate ori cineva da click pe o reclama
  • CPM (cost per mille) – Esti platit de fiecare data cand reclama este afisata de 1.000 de ori
  • CPA (cost per action) – Utilizatorul trebuie sa dea click pe reclama si trebuie sa intreprinda o actiune pe site-ul celui care isi face reclama

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION