ScoaladeAntreprenoriat

Cat costa un city-break in Romania?

city break Romania

Desi majoritatea turistilor aleg destinatii din strainatate pentru o mini-vacanta cu 2-4 nopti de cazare, putini stiu ca isi pot petrece weekendul si in orase foarte frumoase din Romania pentru preturi cu pana la 50% mai mici decat in marile capitale europene.

Pentru a veni in ajutorul celor care vor sa petreaca un weekend relaxant nu foarte departe de casa, HotelGuru.ro a realizat un top al destinatiilor atractive de city-break din Romania. Preturile mentionate reprezinta tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopti, cu mic dejun si transport inclus.

City break la Sibiu – 520 RON

Un important centru cultural din sudul Transilvaniei, Sibiu este o destinatie populara de city-break, preferata mai ales de locuitorii capitalei. Preturile sunt accesibile, iar curatenia, arhitectura deosebita si aerul medieval al orasului asigura fluxul constant de turisti romani si straini. Doua nopti de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Sibiu costa aproximativ 280 lei. In functie de mijlocul de transport ales, drumul pana la Sibiu va costa intre 250 si 350 de lei pentru doua persoane.

City break la Brasov – 550 RON

Brasovul este un renumit centru turistic din inima Transilvaniei, fiind o destinatie potrivita de vacanta, indiferent de perioada anului. La 12 km distanta de oras se afla statiunea de iarna Poiana Brasov. Doua nopti de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Brasov costa aproximativ 400 lei. In functie de mijlocul de transport ales, drumul pana la Brasov va costa intre 150 si 200 de lei pentru doua persoane.

City break la Iasi – 700 RON

Iasul este al doilea cel mai populat oras din tara dupa Bucuresti, fiind centrul economic, academic si cultural al Moldovei. Este un oras de o mare importanta istorica, cu parcuri si gradini impresionante, care gazduieste numeroase muzee, case memoriale si lacasuri de cult. Doua nopti de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Iasi costa aproximativ 300 lei. In functie de mijlocul de transport ales, drumul pana la Iasi va costa intre 350 si 400 de lei pentru doua persoane.

City break la Cluj-Napoca – 750 RON

Al doilea oras ca marime din Romania, Cluj-Napoca este un oras studentesc cu numeroase atractii destinate tinerilor, de la puburi si cafenele la concerte si festivaluri de renume international. Doua nopti de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Cluj costa aproximativ 400 lei. In functie de mijlocul de transport ales, drumul pana la Cluj va costa intre 350 si 400 de lei pentru doua persoane.

City break la Timisoara – 800 RON

Supranumit „Mica Viena”, datorita predominantei stilului arhitectural baroc, orasul Timisoara mosteneste cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din Romania. Este situat in regiunea istorica Banat si gazduieste, anual, o serie de festivaluri culturale si de divertisment. Doua nopti de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Timisoara costa aproximativ 300 lei. In functie de mijlocul de transport ales, drumul pana la Timisoara va costa intre 400 si 500 lei pentru doua persoane.

In ceea ce priveste costurile unui city-break in Bucuresti, tarifele de cazare sunt similare cu cele din Brasov, ajungand la 480 RON (fara transport) pentru un hotel de 3 stele.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION