ScoaladeAntreprenoriat

Cabina foto portabila – o afacere la moda

fotografie

In ce consta, de fapt, aceasta afacere? Este vorba despre cabina foto (asemanatoare cu cele de la metrou) in care poti intra sa-ti faci poze. Noutatea este ca ai la dispozitie diferite echipamente cu care te poti poza (ochelari, mustata, palarii, etc). Acest concept poarta denumirea de Photobooth.

In Romania, a fost introdus relativ recent acest concept, proprietarii acestor business-uri fiind solicitati in special la nunti, botezuri, aniversari, petreceri private ale corporatiilor. Asadar, piata de desfacere exista.

O astfel de afacere poate fi la indemana oricui, de la studenti si pana la persoane care deja sunt angajate si doresc sa aiba un venit suplimentar. Investitia este relativ mica si poate fi recuperata in maxim un an de zile.

Pentru a avea un astfel de business trebuie sa investesti intr-o camera foto performanta, sa achizitionezi un blit extern si sa cumperi sau, de ce nu, sa construiesti chiar tu un cadru pentru cabina. Daca muncesti, cel mai bine ar fi sa angajezi o persoana care sa lucreze part-time, pentru a te ajuta cu toate detaliile business-ului.

La fel de important precum aparatura folosita este sa acorzi o atentie sporita promovarii. Apeleaza cu incredere la Social Media si promoveaza-te pe Facebook.

De ce ai nevoie pentru a incepe o astfel de afacere:

– un aparat foto performant

– un blit extern

– o cabina foto (de preferat sa fie spatioasa pentru a putea intra pana la 7-10 persoane)

– o masina incapatoare (pentru a transporta tot echipamentul)

– ecran pe care sa apara pozele facute

– imprimanta (optional, numai daca doresti sa oferi poze printate)

– un angajat part-time (optional)

Cele mai cunoscute afaceri din Romania in acest domeniu sunt: SnapBox – cabina ta foto, Amelie Photo Booth, Cutia cu poze, SelfieBox.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION