ScoaladeAntreprenoriat

Firma de curatenie: cum functioneaza si ce profit puteti obtine

curatenie

Datorita extinderii pietei de birouri, dar si a lipsei de timp a celor care vor apela la serviciile unui astfel de business, o firma de curatenie se poate dovedi a fi o afacere profitabila pentru cei care vor sa incerce drumul antreprenoriatului. Desi, la prima vedere, o astfel de afacere pare usor de realizat, veti avea nevoie de cateva elemente importante pentru a o demara si a castiga si profit.

De ce ai nevoie pentru a incepe o astfel de afacere

In primul rand, ar trebui sa achizitionati utilajele profesionale pentru a curata spatii de birouri si locuinte. In faza de start-up, atunci cand nu exista inca contracte pentru spatii mari, trusa minima necesara pentru a incepe un astfel de business ar trebui sa contina: un ergodisc profesional, dotat cu perie de mocheta, de pardoseala dura, plus cele 3 paduri specifice pentru diferitele nivele de duritate ale pardoselii, un aspirator pentru spalarea mochetelor, un alt aspirator profesional de lichide, unul de praf, o trusa pentru spalarea de geamuri, dar si o scara de minimum 4 m, pentru a ajunge in locurile inalte.

De asemenea, nu sunt de neglijat nici consumabilele (lavete, mopuri, bureti industriali, manusi sau carucioare multifunctionale).

In al doilea rand, va trebui sa angajati o echipa de profesionisti, formata din cel putin doua persoane, pentru a face fata primelor comenzi si va trebui sa cumparati si un autovehicul comercial usor (o dubita), pentru a transporta aparatele de curatenie la domiciliul clientului, care va presupune o investitie destul de mare, mai ales daca veti alege ca dubita sa fie una noua. Desigur, puteti alege si varianta unei masini second-hand sau chiar a uneia inchiriate. Pentru cea dintai, veti cheltui cateva mii de euro, in functie de marca si numarul de locuri. Pentru masina inchiriata, cheltuiala va ajunge undeva la 400-450 de euro lunar.

Investitia si profit

Investitia minima intr-o astfel de afacere ajunge la aproximativ 10.000 de euro, incluzand achizitionarea unei dubite second-hand si plata unei echipe de doi angajati, iar recuperarea investitiei se poate face in aproximativ 2 ani de la infiintarea firmei, avand in vedere ca marja de profit in aceasta afacere poate varia de la 4-5% pana la 10%.

In ceea ce priveste profitul, marja acestuia este undeva in jurul valorii de 10 %, avand in vedere ca tarifele percepute in piata de curatenie variaza de la 1 euro pe metru patrat pana la cativa euro pe metru patrat, in functie de complexitatea serviciului si industria din care este clientul. De exemplu, pentru curatenia de mentenanta, se poate percepe un tarif in intervalul 3,5 lei/mp si 6,5 lei/mp. In schimb, pentru clientii din industrii specifice (alimentara, farmaceutica, mecanica), tariful perceput este unul cu 10-40 % mai mare fata de cel pentru curatenia de mentenanta.

In cazul in care afacerea pe care o veti demara in acest domeniu se va dezvolta si va genera fluxuri de numerar stabile, puteti sa continuati investitiile si sa angajati mai multi oameni, sa cumparati sau sa inchiriati mai multe dubite de transport.

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION