ScoaladeAntreprenoriat

12 afaceri noi, finantate din fonduri europene

startup

Prin intermediul unui program european, 40 de afaceri noi au fost infiintate in Romania anul acesta. De aceasta oportunitate s-au bucurat atat antreprenori cu experienta, cat si tineri aflati la inceputul carierei. Printre proiectele finantate se numara o fabrica de rulote, o agentie de turism educational sau un atelier de croitorie moderna. Iata care este, pe scurt, povestea a 12 dintre aceste start-up-uri.

Fabrica de rulote

Gabriel Bugnar si-a propus sa realizeze prima fabrica de rulote din Romania. Prototipul primului model de rulota se construieste prin investitii realizate in judetul Ilfov, la 35 de km. de Bucuresti. Acolo se amplaseaza si se doteaza un atelier de productie in care nu doar se construieste prototipul, ci se realizeaza si probele tehnologice.

Bugnar Gabriel – Gabriel.bugnar@gmail.com

Atelier de croitorie moderna

Andrei Nitu a pus bazele unei afaceri ce ofera servicii complete de croitorie. Se realizeaza imbracaminte la comanda pentru femei, barbati, copii, articole pentru restaurant si catering, precum si imbracaminte de protectie.

Nitu Andrei – aandreinitu@yahoo.com

One way ticket garage

Ionut Mares a realizat un site ce conecteaza vanzatorul de masini cu fericitul cumparator intr-un mod absolut nou. Fara negocieri, fara vizite la service si fara comisioane catre intermediari.

Mares Ionut-Alexandru – ionut.mares@owt-studio.ro

Agentie de turism educational

Florin Glodeanu doreste sa ofere tinerilor de astazi acces la socializare si sa le arate farmecul taberelor din trecut. El a infiintat o agentie de turism educational care se axeaza pe experientele practice.

Glodeanu Florin – floringlodeanu@yahoo.com

SC Happy Bee SRL-D

Marian Ciof si-a propus ca prin intermediul firmei S.C. HAPPY BEE. S.R.L-D sa produca stupi, rame si alte elemente din lemn finit. Firma foloseste o gama larga de materii prime grupate pe trei categorii: material lemnos, adezivi si materiale auxiliare.

Ciof Marian Dorin – ciof_marian@yahoo.com

Casa LEGO

Prin intermediul firmei Casa LEGO, Maria Baescu si-a propus sa ofere locuinte cat mai multor persoane. Clientii pot comanda o locuinta la pachet, ce va ingloba tot ce este nou in materie de tehnologie de montaj si materiale de constructie ecologice. Casa poate fi demontata cu usurinta si amplasata intr-o alta locatie.

Baescu Maria Alexandra – maria_baescu@yahoo.com

SC Instal 2015 SRL

Mircea Bostina doreste sa deschida un depozit in care se poate realiza comert cu ridicata, cu alte cuvinte, comert ce consta in cumpararea de marfuri in mod continuu si in cantitati mari, de la producatori sau importatori.

Bostina Mircea – adriana_bostina2003@yahoo.com

Portal web servicii SPA

Elena Paunete urmareste ca prin aceasta afacere sa organizeze informatiile cu privire la furnizorii de servicii SPA si sa asigure accesibilitatea si utilitatea acestora la nivelul consumatorilor de astfel de servicii.

Paunete Elena Carmen – carmenpaunete@yahoo.com

Rombroidery

Oana Cernatescu creeaza si comercializeaza imbracaminte si accesorii Haute Couture, realizate pe baza tehnicilor manuale de infrumusetare a materialelor (brodat, crosetat, tricotat).

Cernatescu Oana Maria – oana.cernatescu@gmail.com

Table

Georgiana Cismaru a gasit solutia destinata ambelor categorii implicate in HoReCa: locatia si clientul. O aplicatie care inglobeaza mai multe restaurante din tara, astfel incat clientul nu este nevoit sa aleaga in prealabil localul unde va iesi.

Cismaru Valeria Georgiana – valeria.cismaru@yahoo.com

EvPlan.ro

Radu Zugravu a conceput EvPlan.ro, platforma online ce pune in contact persoanele care doresc organizarea unui eveniment special cu furnizorii de servicii pentru astfel de evenimente.

Zugravu Radu-Stefan – raduzugravu90@gmail.com

Skyline

Ideea lui Andrei Contu presupune oferirea de servicii de fotografiere si filmare aeriana in toata zona de sud a Romaniei.

Contu Andrei – andreicontu22@yahoo.com

About the author

Acest site dedicat oamenilor intreprinzatori a aparut din pasiune pentru antreprenoriat si cu ajutorul unui proiect european la care Asociatia Travel Focus a fost partener. Ne propunem ca inclusiv dupa finalizarea proiectului sa-l dezvoltam si sa il transformam intr-un portal de interes, cu informatii utile pentru oamenii de afaceri, dar mai ales pentru cei la inceput de drum, dornici sa se lanseze in afaceri.

Related

JOIN THE DISCUSSION